De noodzaak van spouwmuurisolatie
Meer dan alleen besparen

Spouwmuurisolatie

De beslissing om uw huis te isoleren is niet zomaar een keuze voor een lager energieverbruik. Het is een investering in comfort, in duurzaamheid en in de toekomst van uw woning. Veel huiseigenaren realiseren zich niet hoe groot het verschil kan zijn na het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Het gaat niet alleen om de besparing op uw energierekening, maar ook om het woongenot dat u ermee verhoogt.

Het probleem: koude woningen en hoge energierekeningen
Misschien heb je wel eens in een huis gewoond (of woon je daar nu), dat gewoonweg koud aanvoelde, ongeacht hoe hoog de verwarming stond. De kou leek uit de muren te komen, en op echt koude dagen voelde het alsof de kou overal vandaan kwam. De oorzaak? Vaak een gebrek aan of ontoereikende spouwmuurisolatie.

Daarnaast zijn hoge energierekeningen een probleem waar veel huiseigenaren mee worstelen. U verwarmt uw huis, maar die warmte ontsnapt, waardoor uw verwarming harder moet werken. Dit zorgt voor hogere kosten en een minder comfortabel binnenklimaat.

Spouwmuurisolatie

Kom met ons in contact!

Wilt u meer informatie, of een vrijblijvende offerte? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Spouwmuurisolatie: de oplossing

Met spouwmuurisolatie wordt niet alleen uw energierekening lager, het wooncomfort neemt ook aanzienlijk toe. De binnenmuren blijven warmer, wat resulteert in een gelijkmatigere temperatuur in huis. Dit betekent warme voeten en een comfortabel gevoel, zelfs op de koudste dagen.

Roes Voegwerken heeft zich gespecialiseerd in spouwmuurisolatie en heeft een efficiënte aanpak ontwikkeld die in vier stappen wordt uitgevoerd:

 • 1
  Gaten boren
  Aan het begin van het proces worden gaten geboord. Dit wordt gedaan volgens een specifiek patroon: om de meter op de kruising van de stoot- en lintvoeg.
 • 2
  Endoscopisch onderzoek
  Na het boren worden de spouwmuren gecontroleerd met een endoscopisch onderzoek. Dit zorgt ervoor dat de professional kan beoordelen hoe de isolatie het beste kan worden aangebracht.
 • 3
  Gevel isoleren
  De holle ruimte, oftewel de spouw, tussen de muren wordt volgeblazen met HR++ isolatieparels. Deze parels bestaan uit geëxpandeerd polystyreen vermengd met milieuvriendelijke lijm. Dankzij speciale apparatuur wordt dit materiaal effectief in de spouwmuur geblazen zonder dat het later inzakt.
 • 4

  Gaten op kleur dichtvoegen
  Na het isoleren worden de eerder geboorde gaten zorgvuldig en nauwkeurig dicht gevoegd. Dit gebeurt met voegspecie die overeenkomt met de kleur van de bestaande voegen, zodat er geen zichtbare sporen van de ingreep overblijven.

Met deze stappen zorgt Roes Voegwerken voor een effectieve spouwmuurisolatie, waardoor huizen beter geïsoleerd zijn tegen kou in de winter en warmte in de zomer.

Waarom kiezen voor HR++ parels?

De keuze voor HR++ parels door Roes Voegwerken is niet zonder reden. Deze parels zijn milieuvriendelijk, hebben een lange levensduur en bieden de hoogste isolatiewaarde. Hierdoor blijft uw huis niet alleen warmer, maar draagt u ook bij aan een beter milieu. Bovendien zijn de parels brandvertragend, rot- en schimmelvrij en waterafstotend. Dit garandeert een langdurige en onderhoudsvrije isolatie.

Subsidie: maak het nog aantrekkelijker

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is een investering, maar het is er een die zichzelf snel terugbetaalt. Niet alleen door de besparing op uw energierekening, maar ook door de subsidies en regelingen die beschikbaar zijn. Met de hulp van Roes Voegwerken kunt u profiteren van diverse subsidiemogelijkheden. Zo wordt de beslissing om te investeren in spouwmuurisolatie nog aantrekkelijker.

Spouwmuurisolatie zonder vleermuisonderzoek weer mogelijk

Recente ontwikkelingen rond spouwmuurisolatie en vleermuisonderzoek hebben tot nieuwe richtlijnen geleid. Vanaf november 2023 kunnen huiseigenaren hun spouwmuur opnieuw laten isoleren zonder voorafgaand ecologisch onderzoek. Dit besluit kwam na een oproep van de Vereniging Eigen Huis voor een kortetermijnaanpak, nadat eerder ecologisch onderzoek verplicht werd gesteld door de Raad van State. De isolatie moet echter wel natuurvriendelijk worden uitgevoerd. Zo worden ‘exclusion flaps’ vereist, zodat vleermuizen nog wel naar buiten kunnen, maar niet terug de spouwmuur in.

Investeren in duurzaam wooncomfort met Roes Voegwerken

Spouwmuurisolatie is meer dan alleen een manier om te besparen op energiekosten. Het is een investering in de toekomst van uw woning en in uw wooncomfort. Met de expertise van Roes Voegwerken kunt u vertrouwen op een hoogwaardige isolatie die jarenlang meegaat. Bent u klaar om te investeren in een warmer, comfortabeler en duurzamer huis? Neem dan contact op met Roes Voegwerken.